Sander Alt en Michiel Wesselius

Sander Alt en Michiel Wesselius


250h_0029_alleb

Michiel over Sander

Sander is van oorsprong een illustrator. Vanaf het moment dat Sander tijdens zijn studie aan de Willem de Kooning Academie met de mogelijkheden van animatie werd geconfronteerd heeft hij zich daar steeds meer op toegelegd. Deze uitbreiding van zijn gereedschap stelde hem namelijk in staat werelden te creeeren en verhalen te vertellen. Met zijn afstudeerfilm Chay Abah won hij de studentencompetitie van het Holland Animation Film Festival. De beurs die aan deze prijs verbonden was stelde Sander in de gelegenheid om zich verder te bekwamen als animator door een studie aan de Royal Collage of Art in Londen te volgen.

Na zijn studie heeft hij werkervaring opgedaan bij de studio van Adriaan Lokman en als zelfstandig animatiefilmmaker. Sinds 2004 is hij mede-eigenaar van en werkzaam binnen de animatiestudio URREBUK.Tot zijn sterke eigenschappen behoren een onderzoekende houding, intuitieve manier van werken en een open, benaderbare attitude.

 

Sander over Michiel

Michiel heb ik leren kennen op de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Ook hij voelde zich aangetrokken door Rotterdam en besloot daar zijn studie te gaan volgen. Gezamenlijk volgden we de studie illustratie. Tegen het einde van onze studie kwamen we in aanraking met animatie. Michiels interesse in illustratie komt voort uit zijn passie voor comics. In zijn jonge jaren gooide hij al zijn spaargeld over de balk om de nieuwste comics te bemachtigen. Hij was natuurlijk bijzonder zuinig op deze comics en inmiddels is de hele verzameling te bewonderen bij ons op de studio (kratten vol! ) Naast zijn passie voor comics heeft Michiel nog een grote passie en dat is muziek. Deze twee passies vormen dan ook de basis voor zijn liefde voor het vak animatie waarin beeld, verhaal en geluid samenkomen. Zijn twee onafhankelijke  films; Fascinatio uit 2005 en Jorka uit 2013 zijn daar een mooi resultaat van. Als we in opdracht werken is Michiel snel in staat om de vraag om te zetten in een vorm. Michiel combineert zijn werkzaamheden op de studio met zijn functie als hoofddocent van de animatie opleiding aan de Willem de Kooning Academie. Zo houdt hij een vinger aan de pols met de nieuwste ontwikkelingen.

 

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone