ANIMATIE MAKEN | WERKWIJZE

ANIMATIE MAKEN | WERKWIJZE


emi-shot

Tijdens de ontwikkeling van een animatiefilm hanteren wij drie stadia; de pre-productie, productie en post-productie.
Elk stadium wordt afgesloten met een evaluatie moment zodat er bijgestuurd kan worden.

Pre-productie

Tijdens deze fase inventariseren we wat de opdrachtgever voor ogen heeft met de animatie, wordt de film wervend of juist informatief? Eerst wordt alle informatie verzameld. Vervolgens ontwikkelen we een scenario. We maken voorstellen voor karakters en achtergronden, kiezen een of meerdere stemacteurs, en besluiten of er wel of geen muziek gebruikt wordt. Vanzelfsprekend nemen we deze stappen in overleg met de opdrachtgever. Met deze ingredienten kunnen we een (moving) storyboard en concept art presenteren. Dit vormt eenĀ  schetsversie van het uiteindelijke resultaat.

Productie

Nadat we besloten hebben hoe de de animatie er uit gaat zien en hoe deze verteld zal worden gaan we dit uitwerken. Dit is een arbeidsintensief proces met als uiteindelijk resultaat een eerste versie van de animatie.

Post-productie

We presenteren de eerste versie van de animatie. Op basis van evaluatie hiervan kunnen nog beperkte wijzigingen aangebracht worden. Denk hierbij aan verbetering van de timing, verfijning van de animatie en kleurcorrectie.

Hieronder hebben we een voorbeeld van het uiteindelijke resultaat t.o.v het movingstoryboard.
https://vimeo.com/63748147

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone