REEL animatie studio

“The hero’s journey always begins with the call


Het verhaal

De Amerikaanse schrijver en hoogleraar mythologie Joseph Campbell zegt het volgende over verhaalstructuren;

“The hero’s journey always begins with the call”. One way or another, a guide must come to say, ‘Look, you’re in Sleepy Land. Wake. Come on a trip. There is a whole aspect of your consciousness, your being, that’s not been touched. So you’re at home here? Well, there’s not enough of you there.’ And so it starts.”

Volgens Campbell zijn alle mythologische verhalen terug te voeren tot een enkel groot verhaal dat voortkomt uit de eenheid van het menselijk bewustzijn. Het vertellen van een verhaal is ook van oudsher het middel voor overdracht van kennis. Denk bijvoorbeeld maar aan het overbrengen van moraal, voorschriften en zingeving door middel van bijbelverhalen, mythes en fabels. Animatie studio urrebuk vindt dat een verhaal nog steeds het middel is om te communiceren met een publiek.

Storytelling

Een animatie verteld altijd een verhaal en is voor ons in de eerste plaats een communicatiemiddel. Het ontwikkelen van een interessante storyline is een cruciaal aspect bij de ontwikkeling van een animatieproductie. Hiermee wordt bepaald welke boodschap wordt overgebracht en hoe dit wordt verteld. Vervolgens kijken we welke stijl en techniek past bij deze inhoud, de looptijd en het budget. De vertelvorm van het verhaal kan variëren; liniair of non-liniair zoals in een interactief medium.